latinica  ћирилица
21/05/2020 |  20:14 ⇒ 22/05/2020 | 07:13 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Не подносим издају

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је вечерас да поштује Народну скупштину за разлику од опозиције која износи апсолутне неистине.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Не подносим издају и као предсједница Републике имам право то да кажем. Оно што сам ја радила је грађанима познато и њима то објашњавам, а не вама /опизицији/. Са својим колегама сам рјешавала многа значајна питања међу којима и како да наша дјеца заврше ову школску годину - рекла је Цвијановићева у Народној скупштини Републике Српске.

Она је нагласила да се сваки дан бавила епидемиолошком ситуацијом и да је много тога морала да научи, те да је не интересују квалификације опозиције.

- Сваки дан сам, заједно са премијером, министрима, српским чланом Предсједништва БиХ и свим дивним људима, водила рачуна о томе како и кад нешто треба да урадимо да би предуприједили одређене ствари и сад ме питате шта сам радила - истакла је Цвијановићева.

Она је нагласила да су радили све да би олакшали постојећу ситуацију, санирали одређене ствари и помогли сектор привреде, здравства и свих других области.

- Да ли знате господине /посланик СДС-а Милан/ Тубин да је ова влада плаћала плате радницима у реалном сектору и да ли је то још која влада урадила? Да ли сте чулу за причу да су сви људи имали здравствено осигурање? Свашта сам радила за наше грађане и веома сам задовољна чиме сам се бавила зато што волим да се осјећам корисно, за разлику од вас који ништа нисте радили - навела је Цвијановићева.

Она је нагласила да је опозиција у Парламенту причала свашта и да ће, захваљујући њима, полицијски час трајати до сутра.

- Овдје сте причали о свему и свачему, вријеђали, добацивали и то је трајало часовима. Да се вама журило да буде укинуто ванредно стање јуче би све било завршено - рекла је Цвијановићева.

Она је поновила да је опозиција издајничком политиком нелегално изабрала и чланове Централне изборне комисије БиХ уочи експлозије вируса корона како би урадили још један посао за политичке партнере у Сарајеву.

- Сами намећете теме и сами се петљате. Чула сам од посланика и како је ваш колега /Небојша Вукановић/ рекао да му је неко псовао мртвог оца. Оно што сам чула јесте да нико није том посланику ништа говорио и нико никоме није псовао мртвог оца. Ви сте у стању толико да слажете да је невјероватно - нагласила је Цвијановићева.

Она је констатовала да се посланик опозиције /Небојша Вукановић/ поново данас изгаламио у Народној скупштини и још није научио како да носи заштитну маску.

- Идете и даље, па нам говорите да смо ми подржали Блајбуршку мису. Гдје сте ви живјели у овом периоду? Знам да нисте били од користи грађанима, али бар сте могли чути да су сви регаовали на мису. Ви сте само у стању да критикујете и говорите ствари које су апсолутна лаж - рекла је Цвијановићева и навела да не реагује на опозицију, него на њихове лажи.

Она је подсјетила и да у складу са Пословником о раду има право да говори у Народној скупштини и поручила Вукановићу да престане да је терорише.

- И немојте да вичете и галамите. Када причам не можете ми ништа говорити. Ја сам чула што сам чула, а оно што сте ви у стању да кажете нека вам служи на образ. Покушавате да покажете себе чистим, а сви су други прљави. Ако ви не поштујете парламент, ја га поштујем - нагласила је Цвијановићева.