latinica  ћирилица
21/05/2020 |  20:34 | Аутор: СРНА

Мазалица: Скупштина није била суспендована

Посланик СНСД-а Срђан Мазалица рекао је вечерас да Народна скупштина није била суспендована за вријеме ванредног стања као што тврди опозиција.
Срђан Мазалица - Фото: РТРС
Срђан МазалицаФото: РТРС

- Теоретски гледано Народна скупштина је могла да засиједа, али ми смо пренијели надлежност предсједнику Републике који је могао да благовремено и ефикасно доноси важне одлуке којима је омогућена ефиксана борба против вируса корона, али и нормалан живот у различитим областима . рекао је Мазалица на посебној сједници Парламента Републике Српске.

Он је истакао да се одлукама помагало и привреди како би се консолидовала и што лакше претрпјела посљедице.

- Овдје није ријеч о диктатури, ни притиску јер одлуке које су донесене верификујемо на овој сједници. Предсједник Републике је пазио да уредбе буду у интересу грађана, привреде и Српске - додао је Мазалица.

Према његовим ријечима, Влада Српске је доносила бројне мјере, међу којима је хитна исплата поврата пореза и доприноса за повећање плата у прошлој години, привремену одгоду плаћања пореских обавеза за привредне субјекте и остале значајне одлуке.

- Све што је говорено за пољопривреду и многе друге мјере су донесене, а мали дио тога је регулисан уредбом са законском снагом о пореским мјерама за ублажавању економских посљедица о којима разговарамо - каже Мазалица.

Посебена сједница Народне скупштине Републике Српске прекинута је и биће настављена сутра расправом о акатима које је донијела предсједница Републике за вријеме ванредног стања и доношењу одлуке о престанку важења уредби са законском снагом.

Биће разматран и Приједлог ребаланса овогодишњег буџета Републике Српске и Приједлог закона о измјенама Закона о извршењу буџета Српске за 2020. годину, по хитном поступку.

Сједница ће бити настављена у 10.00 часова.