latinica  ћирилица
21/05/2020 |  21:48 | Аутор: СРНА

Хофман: Може се очекивати нови талас миграната

Савјетник директора Граничне полиције БиХ Свевлад Хофман рекао је да се може очекивати нови талас миграната према БиХ, те да је потребно спровести одређене мјере да би се адекватно одговорило.
Мигранти - Фото: Screenshot/YouTube
МигрантиФото: Screenshot/YouTube

- Сада је право вријеме да најмјеродавније институције извршне власти озбиљно размисле о предстојећем проблему и напокон донесу мјере и радње које би полицијске и друге агенције за рад са мигрантима почеле да спроводе - рекао је Хофман за БХРТ.

Он истиче да мигранти који улазе у БиХ нису тестирани на вирус корона и нису поштовали мјере самоизолације, те да то све може да угрози постојећу епидемиолошку ситуацију у БиХ.

Коментаришући изјаву министра безбједности у Савјету министара Фахрудина Радончића да неће дозволити отварање новог центра за мигранте у Сарајеву, Хофман је рекао да је потребно предузети све кораке да би били депортовани сви који незаконито улазе у БиХ.

- Радончић је у праву. Ми требамо знати да док се не промијени конкретна ситуација, а то је лоцирање, идентификовање, арестирање и депортовање свих који су незаконито ушли у БиХ и који БиХ користе као бумеранг према земљама ЕУ, нећемо моћи да се надамо бољој ситуацији по питању третмана миграната - истакао је Хофман.