latinica  ћирилица
21/05/2020 |  22:12 | Аутор: ТАНЈУГ

Лончар: Ситуација у Врању и Лесковцу несигурна, али под контролом

Ситуација у Врању и Лесковцу несигурна је, али под контролом, изјавио је професор Бранислав Тиодоровић послије данашње сједнице градског кризног штаба за сузбијање заразне болести Цовид-19, којом је предсједавао министар здравља Златибор Лончар.
Златибор Лончар - Фото: Screenshot/YouTube
Златибор ЛончарФото: Screenshot/YouTube

Рекао је да је у овом тренутку најважније обратити пажњу на велике радне организације, уз повећану контролу.

- У овом тренутку, немамо тешко обољеле. Инфициране особе су са средњом клиничком сликом и уколико буде неопходно, оне ће бити упућене у Клинички ценатар у Нишу - навео је Тиодоровић.

Он је апеловао на грађане да користе заштитне маске и додао да ако у наредних десетак дана не буде новоинфицираних, моћи ће да се каже да је епидемија успјешно заврсена, наводи се у саопштењу на сајту Града Врања.

Градоначелник Врања Слободан Миленковић је рекао да су на сједници Кризног штаба донијете одређене смјернице у циљу спрјечавања даљег ширења заразе, а једна од њих је појачани надзор у колективима и свим затвореним просторима, који ће се спроводити преко локалног Кризног штаба.

- Сви радници изолованог жаришта у фабрици намештаја су узорковани и под опсервацијом. Надам се да ћемо у наредном периоду ширење вируса ставити под контролу - рекао је градоначелник.

Докторка Дарија Кисић Тепавчевић је истакла да је епидемиолошка ситуација на подручју цијеле земље са тенденцијом пада учесталости оболијевања.

- Оно што треба да се истакне јесте да се у Врању и Лесковцу одмах адекватно реаговало и да је обустављен рад у фабрикама у којима је дошло до ширења инфекције - истакла је Кисић Тепавчевићева.