latinica  ћирилица
22/05/2020 |  13:58 | Аутор: СРНА

УО Централне банке БиХ у сриједу о средствима ММФ-а

Члан Управног одбора Централне банке БиХ Драган Кулина рекао је да ће у сриједу, 27. маја, бити одржана сједница тог одбора на којој ће чланови из Републике Српске тражити информацију о средствима Међународног монетарног фонда која још нису распоређена ентитетима.
Централна банка БиХ - Фото: РТРС
Централна банка БиХФото: РТРС

- За сриједу је заказана сједница на којој ћемо колега /члан Управног одбора Централне банке Радомир/ Божић и ја тражити детаљну информацију о томе зашто средства ММФ-а нису пребачена ентитетима - изјавио је Кулина Срни.

Према његовим ријечима, сједница није могла бити заказана раније због Рамазанског бајрама.

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија рекао је јуче да Централна банка БиХ има све што је потребно да исплати новац који је уплатио ММФ, те да није јасно какву допунску одлуку Банка чека.

- Има свој меморандум који је потписала са министарствима финансија, има Писмо намјере и има инструкције које су тражене од министарстава финансија. Не знам зашто Централна банка чека додатну одлуку, никад до сад таква одлука није постојала. Ово је непотребна прича. Нисам сигуран шта ко очекује да добије кроз ова условљавања - нагласио је Тегелтија.

ММФ је 23. априла на одговарајуће рачуне код Централне банке БиХ дозначио око 333 милиона евра, по основу аранжмана Брзе финансијске помоћи.