latinica  ћирилица
22/05/2020 |  14:34 ⇒ 16:50 | Аутор: РТРС

Додик: Нема сарадње са онима који буду правили коалиције на локалном нивоу са опозицијом (ФОТО/ВИДЕО)

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је данас да ова странка остаје привржена коалиционој сарадњи са партијама са којима чини владајућу већину, али да ће раскинути сарадњу са онима који буду улазили у коалиције на локалном нивоу са опозицијом.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Ако било која партија на локалном нивоу направи коалицију са партијама изван тог круга, СНСД ће повући своју сагласност за именовање њихових људи на нивоу општине и из општина гдје је та сарадња направљена. То смо данас саопштили пријатељима из Социјалистиче партије Српске и они су сагласни с тим - навео је Додик након сједнице Извршног комитета СНСД-а.

Фото: Твитер

Према његовим ријечима, СНСД је одлучио да у наредној седмици одржи састанке са представницима различитих структура странке из пет изборних јединица да би договорили дјеловању у вези са различитим политичким питањима, а првенствено локалним изборима.

Додик је рекао да је потписан споразум о сарадњи са Социјалистичком партијом Српске, те да су их за то опредијелиле одређене политичке вриједности.

Фото: РТРС

- СНСД у овој партији види значајног партнера са којим ће градити базичне и стартешке политичке односе и кроз локлане односе и на нивоу посланичког клуба ове странке у НСРС. Кроз заједничко дјеловање доприносимо амбијенту за стабилну Српску - рекао је Додик и додао да СНСД остаје при заједничком дјеловању са осталим коалиционим партнерима.

Он је додао да ће и даље заједно дјеловати на вриједнострима и политичким ставовима које су раније промовисали.

- Вјерујемо да можемо да обезбиједимо стабилност Републике Српске кроз заједнички наступ у парламенту, те да можемо да изградимо амбијент у којем ће јачати снага институција Српске. Радићемо на томе да буде ојачан дигнитет Народне скупштине путем заједничког дјеловања и усвајања одређених политика, а прије свега усвајања новог пословника о раду Народне скупштине - рекао је Додик.

Он је увјерен да ће СНСД са СПС-ом имати свеобухватну сарадњу која ће бити примјер другим политичким партијама.

- Они /СП и СПС/ имају своје односе, а ми остајемо при сарадњи са обје партије. Потписани коалициони споразум са Петром Ђокићем остаје, а сада смо капацитету СНСД-а додали и овај споразум јер вјерујемо да СПС има довољно дигнитета и капацитета да обиљежи ово политичко вријеме имајући у виду чињеницу да су формирали 35 општинских одбора широм Српске - каже Додик.

Фото: РТРС

Предсједник СПС-а Горан Селак изјавио је да су и раније имали успјешну сарадњу са СНСД-ом и Додиком те да ће СПС својим капацитетима подржати борбу за јачање и развој Републике Српске.

- Велики дио чланства СПС-а залаже се за сарадњу са СНСД-ом и тако ћемо наставити даље. Првенствено нам је важно да побољшамо живот грађана у Српској и да буду заступани интереси Републике Српске онако како то ради Додик - истакао је Селак.