latinica  ћирилица
22/05/2020 |  15:21 ⇒ 15:22 | Аутор: СРНА

ФБиХ: Откривен 61 непријављен радник

На подручју Федерације БиХ Пореска управа извршила је 217 инспекцијских контрола и открила 61 непријављеног радника, те запечатила 19 објеката.
Радници - Фото: РТРС
РаднициФото: РТРС

Инспектори Пореске управе су приликом јучерашњих контрола којим су били обухваћени порески обвезници у грађевинарству, пекарству, трговини, угоститељству и другим услужним дјелатностима, открили 36 обвезника који нису издавали фискалне рачуне, 12 обвезника који нису имали инсталиран фискални уређај, те 12 објеката који су радили без одобрења за рад надлежног органа.

Због утврђених неправилности у 75 инспекцијских надзора поднесени су прекршајни налози са укупно изреченим новчаним казнама у износу 230.400 КМ, преноси Н1.

Уколико се у будућим контролама код ових пореских обвезника поново утврде неправилности, биће им изречена заштитна мјера забране обављања дјелатности у периоду од шест мјесеци.

Пореска управа позива све раднике који раде на црно да их о томе обавијесте, а све грађане да пријаве сазнања о нелегалном пословању и непоштовању пореских закона.