latinica  ћирилица
22/05/2020 |  16:58 ⇒ 17:13 | Аутор: СРНА

Нешић: За рехабилитацију 49 километара магистрале обезбијеђено 15.858.000 КМ

Вршилац дужности директора "Путева Републике Српске" Ненад Нешић посјетио је данас радилиште на рехабилитацији дионице магистралног пута Добој-Шешлије-Модрича у дужини од 49 километара, чија је вриједност радова 15.858.000 КМ, истакавши да ће по завршетку ове трасе бити обезбијеђен квалитетнији, безбједнији и знатно бржи друмски саобраћај.
Ненад Нешић - Фото: СРНА
Ненад НешићФото: СРНА

- Битно је истаћи да цијели пројекат финансира Влада Републике Српске, вредност радова је 15.858.000 КМ, а извођач радова је "МГ Минд" - рекао је Нешић новинарима у Добоју.

Нешић је подсјетио да су радови отпочели у октобру прошле године са роком завршетка од 365 дана.

Он је навео да ће, осим ових радова, код Добоја изградити два кружна тока, један код бензинске пумпе "Ина", а други на укрштању магистралних путева М-17 и М-4, односно скретању ка Тузли, чија је укупна вриједност 1.250.000 КМ.

- Када ћемо кренути у извођење тих радова искључиво зависи од града Добоја. Градоначелник ме је данас обавијестио да су они ријешили имовинске односе тако да очекујем у наредних десет дана да кренемо са изградњом и ове двије кружне раскрснице - каже Нешић.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић напоменуо је да је Градска управа према раније потписаном споразуму успјела да ријеши имовинскоправне обавезе, иако је магистрални пут у власништву Републике Српске.

Он је захвалио Влади Српске што ће "Путеви Републике Српске" финансирати изградњу оба кружна тока, а не само један како је то било предвиђено првим споразумом.