latinica  ћирилица
22/05/2020 |  20:52 ⇒ 23/05/2020 | 07:35 | Аутор: РТРС

Ђорђевић: Одлука Владе Србије битна због веза са Српском (ВИДЕО)

Постепено ублажавање мјера је врло значајно за грађане и економију у Републици Србији и Влада Србије о томе води рачуна, изјавио је амбасадор Србије у БиХ Александар Ђорђевић гостујући у Дневнику плус.
Александар Ђорђевић - Фото: РТРС
Александар ЂорђевићФото: РТРС

- Посебан аспект је однос са Републиком Српском, и са нашим држављанима који долазе у Српску и држављанима БиХ и Српске који долазе у Србију. У том смислу мислим да ће одлука о томе да за улазак у Србију, и за домаће и за стране држављане, нису потребни PCR тест на вирус корона или дозвола комисије, као ни самоизолација од 14 дана, бити јако битна због тих веза које постоје - изјавио је Ђорђевић за РТРС.

Када је ријеч о изборима који ће се у Србији одржати 21. јуна, Ђорђевић је нагласио да је предизборна кампања прилагођена ситуацији у којој се цијели свијет налази због пандемије вируса корона.

- Услови одржавања избора биће прилагођени здравственим и свим другим условима који су неопходни да би се они спровели на друштвено прихватљив и начин који ће штитити прије свега здравствено стање свих бирача. Биће примјењене све заштитне мјере на бирачким мјестима - прецизирао је Ђорђевић.