latinica  ћирилица
22/05/2020 |  21:37 ⇒ 21:37 | Аутор: СРНА

Вишковић: Приоритет - интерес народа и јачање Српске

Потпредсједник СНСД Радован Вишковић изјавио је Срни да је споразум ове партије са Странком демократске српске Семберије Миће Мићића првенствено позив грађанима на саборност у интересу српског народа и јачања Републике Српске.
Радован Вишковић  (Фото:twitter.com) -
Радован Вишковић (Фото:twitter.com)

- Ово је порука и другим локалним заједницама да своје страначке размирице треба да оставимо по страни, а да нам буде интерес да се сви ујединимо око очувања Републике Српске и јачања простора на коме живимо - рекао је Вишковић током вечерашње посјете Градској организацији СНСД у Бијељини.

Вишковић, који је у име Предсједништва СНСД задужен за град Бијељину, на састанку са Предсједништвом Градског одбора странке у овом граду разговарао је о јуче потписаном споразуму СНСД-а са СДСС-ом и припремама за јесење локалне изборе.

- Упознао сам чланство Предсједништва Градског одбора СНСД Бијељина са споразумом, чуо њихово мишљење. Задовољан сам размишљањем људи, а сада то треба презентовати чланству странке на подручју града и да што спремније уђемо у локалне изборе, били они у октобру или ће бити пролонгирани. Кад год да избори буду, ми ћемо као градска организација у Бијељини бити спремни - поручио је он.

Вишковић је рекао да ће фокус у Бијељини бити на кандидатским листама, са циљем да освајања што више гласова за одборнике у градској скупштини.

Он није рекао име оног који ће на позицији градоначелника Бијељине, по споразуму, наслиједити Мићића, који треба да се повуче са позиције градоначелника за опште изборе 2022. године.

- Очекујем побједу СНСД и наших коалиционих партнера у Бијељини, Угљевику и Лопарама, да побиједе на локалним изборима и да преузму власт, јер доказали смо као коалиција на републичком нивоу да можемо и да заслужујемо да и у овим локалним заједницама од сљедећих избора наша коалиција буде на власти - оцијенио је Вишковић.

Према његовим ријечима, Бијељина никада није била оштећена по питању подршке републичке власти у спровођењу значајних пројеката који су и до сада рађени, за вријеме власти СДС-а.

- Споразум је више порука нашим грађанима у Републици Српској да се окупљамо, да нам је интерес српског народа на првом мјесту и да имамо саборност, а пројекти ће се радити са сваком влашћу - поручио је Вишковић.

Он је истакао да на првом мјесту треба да буду саборност и јединство, те да се пошаље порука - ако то може да ради Бијељина, зашто не би могле и остале локалне заједнице.