latinica  ћирилица
22/05/2020 |  22:38 ⇒ 22:39 | Аутор: СРНА

Мандић и Кнежевић 23. јуна у Апелационом суду

За 23. јун у Апелационом суду у Подгорици заказано је разматрање валидности пресуде против 14 оптужених за покушај тероризма на дан избора 16. октобра 2016. године у Црној Гори и чланство у криминалној организацији коју су формирали руски држављани, агенти ГРУ Едуард Шишмаков и Владимир Попов.
Мандић и Кнежевић (Фото: pinkm.me) -
Мандић и Кнежевић (Фото: pinkm.me)

Првостепеном пресудом, коју је 9. маја прошле године изрекло кривично вијеће, Шишмаков је осуђен на казну затвора од 15 година за кривична дјела стварање криминалне организације и тероризам у покушају, а Попов на 12 година затвора за иста кривична дјела.

Лидери Демократског Фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић осуђени су на по пет година робије, док је возач овог политичког савеза Михаило Чађеновић осуђен на годину и шест мјесеци затвора.

Бивши високи полицијски финкционер Србије Братислав Дикић осуђен је на казну од осам година за кривична дјела тероризам у покушају путем помагања и стварање криминалне организације, а Педраг Богићевић за иста кривична дјела на седам година.

Немања Ристић осуђен је на седам година затвора за кривична дјела тероризам у покушају путем помагања и стварање криминалне организације, Србољуб Ђорђевић и Милан Душић на по годину и по затвора, Бранка Милић на три године затвора, Драган Максић на годину и девет мјесеци затвора. Кристина Христић осуђена је на условну казну затвора.