latinica  ћирилица
23/05/2020 |  13:45 ⇒ 13:53 | Аутор: СРНА

Милан Петровић нови предсједник прњаворског СДС-а

Милан Петровић нови је предсједник Општинског одбора СДС-а Прњавор, док је на чело Извршног одобра именован Милан Алкесић, саопштено је данас на конференцији за новинаре представника СДС-а у Прњавору.
СДС Прњавор -
СДС Прњавор

Члан Предсједништва СДС-а Немања Васић тврди да у Општинском одбору ове странке у Прњавору нема раскола и да ће старији чланови подржати млађе предстојећим локалним изборима.

Васић је на данашњој конференцији за новинаре рекао да је задовољан што се реализује његов концепт очувања јединства и подмлађивања странке.

- ОО СДС Прњавор сматрао је да не би било добро у изборној години улазити у унутарстраначке изборе, па смо прибјегли статутарном праву да ја поднесем оставку, а да замјеник Милан Петровић преузме функцију предсједника ОО до сљедећих страначких избора. На његово мјесто за предсједника Извршног одбора дошао је Милан Алексић - појаснио је Васић.

Он је додао да су Петровић и Алексић испрофилисани као кандидати за предстојеће локалне изборе и да у наредних 15 дана та два имена иду на терен у мјесне одборе на потврду.

- Након тога би требало званично да буде потврђено да ће Милан Петровић бити кандидат за носиоца листе у Скупштини општине, а Милан Алексић кандидат СДС-а за начелника општине Прњавор - прецизирао је Васић, који каже да остаје члан Предсједништва и Главног одбора СДС-а, као и члан ОО и ИО ове странке у Прњавору.

Новоименовани предсједник ОО СДС Прњавор Милан Петровић се нада да ће Васић сада још више и јаче да помаже младима да побиједе на предстојећим изборима.

Он је изразио и безрезервну подршку страначком колеги Алексићу, као кандидату за начелника општине на предстојећим локалним изборима.

Предсједник ИО СДС Прњавор Милан Алексић истакао је да је пред њим и Петровићем велики и одговоран посао, као и многи изазови.

- Сматрамо да имамо снагу, памет, способност да у СДС унесемо нову енергију, да поспјешимо њену организацију, да у рад уведемо нове, младе људи, али и људе који нису имали прилику да обављају било какве функције - навео је Алексић.