latinica  ћирилица
23/05/2020 |  18:05 ⇒ 18:09 | Аутор: СРНА

Бијељина: Протест због ослобађајуће пресуде за убиство Александра Пантића

У Бијељини је данас одржан протест због ослобађајуће пресуде Окружног суда за двојицу осумњичених у случају убиства навијача Партизана Александра Пантића /30/ у септембру 2018. године.
Бијељина - протест - Фото: СРНА
Бијељина - протестФото: СРНА

Сестре убијеног Пантића, Данијела и Александра и навијачи Партизана, оставили су вијенац и дрвени крст испред зграде Окружног тужилаштва Бијељина на чији су рад огорчени, а окупљени на тргу извикивали су име убијеног и тражили правду за његове убице.

Породица и пријатељи очекују да ће притисак јавности помоћи у њиховој борби за правду и кажњавање убица.

Сестре су рекле новинарима да Пантић није убијен у договореној тучи навијача него у нападу из засједе навијача Црвене звезде у којем су користили металне шипке и дрвене палице, због претходног сукоба око брисања навијачких графита у граду.

- Ако ово брутално убиство остане некажњено, то ће бити доказ селективне правде и друго убиство мог брата за које су одговорне правосудне институције - поручила је Пантићева сестра Данијела, тврдећи да је лош рад тужилаштва довео до ослобађајуће пресуде.

Александра Пантић је изјавила да је породица пружила повјерење тужилаштву и да су они изиграли и њихово и повјерење свих грађана Републике Српске, те је оптужила тужилаштво за "нерад, траљаву истрагу, скривање доказа и намијештање свједока".

Марко Зарић /23/ и Петар Бујиновић /23/ из Бијељине ослобођени су 20. маја оптужби за убиство Александра Пантића.