X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
24/05/2020 |  08:16 ⇒ 15:33 | Извор: РТРС

Званичници Српске честитали вјерницима Рамазански бајрам

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је Рамазански бајрам поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтији бањалучком Нусрету Абдибеговићу и свим вјерницима исламске вјероисповијести у Српској и БиХ уз жељу да овај празник буде подстицај за међусобно поштовање, разумијевање и уважавање различитости.
Палата предсједника Републике Српске - Фото: РТРС
Палата предсједника Републике СрпскеФото: РТРС

- Вама и свим вјерницима исламске вјероисповијести у Републици Српској и БиХ, поводом наступајућег Рамазанског бајрама, упућујем искрене честитке са жељом да празничне дане проведете у здрављу, срећи и благостању, заједно са најближим члановима своје породице - навела је Цвијановићева у честитки.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је Рамазански бајрам поглавару исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтијама, имамима и свим муслиманима у БиХ и пожелио им да га прославе са својим ближњима у миру, здрављу и срећи.

- Поводом предстојећег Рамазанског бајрама, у име Владе Републике Српске и своје лично, упућујем Вам искрене честитке уз жеље да благодети празника испуне Ваше домове и да га прославите у миру, здрављу и срећи са својим ближњим. Бајрам шериф мубарек олсун! - наводи се у честитки премијера Вишковића.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је Рамазански бајрам поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтијама, имамима и свим муслиманима у БиХ са жељом да празник подстакне и оснажи осјаћај доброте, одговорности и солидарности према свим људима.

- Упућујем Вам искрене честитке поводом Рамазанског бајрама, који је прилика за окупљање породице, родбине и пријатеља и зато желим да празничне дане проведете у радости и весељу са својим ближњима - навео је Чубриловић у честитки.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је Рамазански бајрам поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтијствима, имамима и свим припадницима исламске вјероисповјести у БиХ са жељом да празничне дане проведу у здрављу, радости, миру и породичном заједништву.

- Нека овај велики празник свима који га славе донесе задовољство и радост, те да, у складу са основним приципима ваше религије, ширите дух међусобног уважавања и толеранције - наводи се у честитки.

Српски члан Предсједништва изразио је наду да су молитве учврстили снагу у сваком човјеку и сваком вјернику да шире љубави, солидарност, поштовање и разумијевање, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.