X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
24/05/2020 |  20:44 ⇒ 20:48 | Извор: srpskainfo.com

Хан: Интеграција Западног Балкана у ЕУ се заснива на заслугама

Комесар Европске комисије за буџет и администрацију и бивши комесар за европску сусједску политику и преговоре о проширењу Јоханес Хан поручио је како да Западни Балкан припада Европи.
Јоханес Хан (Фото: Profimedia) -
Јоханес Хан (Фото: Profimedia)

У разговору за хрватски Експрес Хан је, између осталог, одговорио и на питање да ли ће процес проширења Европске уније бити одгођен на дужи период и шта има да поручи лидерима Сјеверне Македоније, БиХ или Србије?

– Потпуно супротно! Већ прошлог мјесеца Савјет Европе је одлучило отворити приступне преговоре с Албанијом и Сјеверном Македонијом упркос кризи са вирусом корона. Репрограмирањем финансијских средстава и додатним мјерама, попут укидања забране на извоз медицинских производа, јасно показујемо како западни Балкан припада Европи. Стога поручујем нашим пријатељима са Балкана да наставе са реформама на њиховом путу према ЕУ – рекао је.

Хан је нагласио да ће сви напори бити признати.

– Интеграција западног Балкана у ЕУ је процес који се заснива на заслугама и као такав је у истинском интересу ЕУ. Ради се о извозу стабилности умјесто увоза нестабилности – додао је он.