latinica  ћирилица
25/05/2020 |  12:54 ⇒ 13:05 | Аутор: СРНА

Радојичић: Приватни вртићи остварују права као и приватне фирме

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да приватни вртићи, као и остале приватне фирме у другим дјелатностима, могу да остваре право на подстицаје које је град расписао већ на априлској сједници градске Скупштине, као што је право на комуналне таксе и слично или субвенционисање камата за кредите.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

Радојичић је навео да се приватни вртићи воде као и друге приватне фирме, без обзира што се баве веома важном дјелатношћу и што више од 2.000 дјеце похађа приватне предшколске установе.

Он је појаснио да, када је ријеч о могућности да остваре право на уплату пореза, доприноса и минималне плате, та права се остварују на нивоу Републике.

- На републичком нивоу је сада да се одлучи око субвенционисања, не само приватних вртића, него низа различитих дјелатности које су остале са стране и које су се дословно угасиле у току марта, априла и маја, а нису биле формално ни забрањене - рекао је Радојичић.

Он је додао да је статус ових предузећа, с обзиром на то да је ријеч о дугачком списку различитих дјелатности, предмет интензивне комуникације локалног са републичким нивоом.