latinica  ћирилица
25/05/2020 |  16:21 ⇒ 17:14 | Аутор: РТРС

Познати побједници квиза знања кроз пријатељство са особама са Дауновим синдромом

Данас су званично проглашени побједници квиза знања кроз пријатељство са особама са Дауновим синдромом за ниво 1 и ниво 2.
Виртуелна учиониоца Даун синдром центра БЛ - Фото: РТРС
Виртуелна учиониоца Даун синдром центра БЛФото: РТРС

Побједник квиза визуелног знања за ниво 1 је Сандра Радинковић из Лакташа.

Награда за побједника финала квиза за ниво 1 је Welness пакет "Поподневно уживање" у хотелу "Кардиал" ЗТЦ Бања Врућица.

У овом квизу пласирали су се такмичари из Београда, Новог Пазара, Лакташа и Бањалуке. Њих шест је имало највише бодова и ушли су у финале.

Виртуелна учиониоца Daun syndrom центра Бањалука

Побједник квиза знања за ниво 2 је Ирена Милкић из Зајечара. У финале квиза пласирало се шест такмичара из Осла, Беча, Новог Сада, Зајечара, Приједора и Бањалуке

Награда за побједника финала квиза за ниво 2 је Relax Start UP за двије особе у хотелу "Кардиал" ЗТЦ Бања Врућица.

Гости данашње виртуелне учиониоце Down syndrom центра Бањалука били су глумац Тарик Филиповић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић, генерални конзул Србије у БиХ Владимир Николић, дирektor О.Ц. "Јахорина" Дејан Љеванић, режисер Денис Бојић и доктор Јасмин Шабић.

Побједницима су честитали чланови жирија, као и Љеванић и Филиповић.

Био је то још један величанствен догађај за особе са Дауновим синдромом јер су поново третирани у складу са њиховом животном доби. Уважени гости министри, дипломате , менаџери, глумци и режисер поново су се обраћали овим дивним људима са пуно уважавања и поштовања.

- Колеге, немојте ми посао узимати, ви сте сада прослављени глумци и квизаши као ја - нашалио се Филиповић, на што су се сви присутни насмијали. 

Клокић, Николић, Бојић који непрестано раде на побољшању квалитете живота ових људи су доказани пријатељи особа са Дауновим синдромом. Сада су стекли још два нова пријатеља; Филиповића и Љеванића.

Љеванић је својим пријатељима представио Јахорину, позвао их да дођу горе ои држе представу, презентују своје биљне приправке које производе у сарадњи са Министарством пољопривреде. Он је рекао и да ће подржати и укључити се у нове пројекте.

- Са задовољством улазим заједно са Down syndrom центром Бањалука у нове пројекте који ће побољшати квалитет живота особа са Дауновим синдромом - поручио је Филиповић.

Николић је рекао да је припремио поклоне за своје пријатеље и да их жели поново угостити у конзулату.

Сви заједно су данас послали поруку да се настави са причом "Шта то особе са Дауновим синдромом могу, а не као до сада шта то оне не могу.

- Добри људи су срећа за овај свијет, а данашњи гости показали су не само да су добри и племенити људи, већ да и друге чине добрима. Хвала велико данашњим нашим гостима. Срце је послано за њих од особа са Дауновим синдромом из Норвешке, Аустрије, Србије и БиХ - поручују из Down Syndrom центра Бањалука.