latinica  ћирилица
25/05/2020 |  16:44 ⇒ 16:52 | Аутор: novosti.rs

Ђоковић у Београду најавио спектакл: Доводимо тениске звијезде

Српски тенисер Новак Ђоковић најавио је долазак тениских звијезда, а средства прикупљена током турнира биће прослијеђена хуманитарним организацијама.
Новак Ђоковић (фото:Tanjug/ANDRIJA VUKELIC) -
Новак Ђоковић (фото:Tanjug/ANDRIJA VUKELIC)

- Сви играчи који долазе имаће могућност да изаберу неке хуманитарне организације - рекао је Ђоковић поводом предстојећег турнира Адрија тур, преносе Новости.

Први турнир ће бити одржан у Београду 13. и 14. јуна. Потом се Адрија тур сели у Задар - 20. и 21. јуна. Наредни турнир биће одржан у Црној Гори 27. и 28. јуна. Посљедњи турнир је у Бањалуци 3. и 4. јула.

На крају, цокела ствар ће бити заокружена 5. јула у Сарајеву, егзибиционим сусретом који ће одиграти Новак Ђоковић и Дамир Џумхур.

На турниру ће поред Новака Ђоковића учествовати, Доминик Тим, Григор Димитров, Зверев и Виктор Троицки...

- Срећан сам што ћу имати прилику да играм пред публиком у Београду и што ћу путовати по региону на турнире. Било је мало времена за организацију свега овога. Сви приходи од ТВ права и уговора иду у хуманитарне сврхе. Фондација 'Новак Ђоковић' биће једна од водећих која покрива цијели Адрија тур. Свјетске тениске звијезде које долазе ће имати могућност да изаберу неке хуманитарне организације - рекао је Ђоковић.

Нагласио је да они неће добити новац за учешће.

- Сви долазе бесплатно, јер у тениском свокету обично не постоји гаранција. Долазе због сјајних односа који имамо и хуманитарног карактера. Неки ће играти само једна викенд, неки више. Постоје одређене разлике и са свима ћемо причати - рекао је Ђоковић.