latinica  ћирилица
26/05/2020 |  07:43 ⇒ 08:43 | Аутор: СРНА

Хуманитарни лет из Београда за повратак држављана Српске и БиХ из Русије

Са Аеродорома "Никола Тесла" у Београду данас би требало да буде организован хуманитарни лет за Москву, којим ће се у БиХ вратити њени грађани који су се у вријеме пандемије вирусом корона затекли у Руској Федерацији, а изразили су жељу да се врате кући.
Авион "Ер Србија", Фото: Тањуг / Ер Србија -
Авион "Ер Србија", Фото: Тањуг / Ер Србија

- Кабинету српског члана Предсједништва БиХ Милораду Додику обратили су се за помоћ држављани Републике Српске и БиХ, највећим дијелом студенти који студирају у Русији и њихови родитељи, да им се омогући повратак кући с обзиром на то да нема комерцијалних летова из Руске Федерације - речено је Срни у кабинету српског члана Предсједништва БиХ.

Из кабинета су нагласила да је Влада Републике Српске на иницијативу српског члана Предсједништва БиХ обезбиједила хуманитарни лет на релацији Београд - Бањалука - Москва и Москва - Београд - Бањалука.

- Ријеч је око 70-ак држављана Републике Српске и БиХ, а остатак слободних мјеста биће уступљен држављанима Србије које је пандемија затекла у Руској Федерацији - појаснили су из кабинета српског члана Предсједништва.

Према њиховим ријечима, лет за Москву биће попуњен држављанима Русије који се налазе у БиХ и Србији, а желе да се врате својим кућама, што је организовано у сарадњи са амбасадама Русије у БиХ и Србији.