latinica  ћирилица
26/05/2020 |  08:43 ⇒ 12:04 | Аутор: СРНА

У подне из Бањалуке полијеће авион за Москву

Са Аеродрома Бањалука данас у подне полетјеће авион "Ер Србије" за Москву којим ће се у Руску Федерацију вратити држављани те земље, а које је пандемија вуриса корона затекла у Републици Српској и БиХ.
Аеродром Бањалука - Фото: РТРС
Аеродром БањалукаФото: РТРС

У 19.00 часова предвиђен је повратак авиона на бањалучки аеродром, којим ће доћи око 70 држављана Републике Српске и БиХ из Руске Федерације. На истом лету биће и око 70 држављана Републике Србије, који ће даље наставити пут за Београд.

Ови хуманитарни летови организују се на иницијативу српског члана Предсједништва БиХерцеговине Милорада Додика.

Српском члану Предсједништва БиХ Додику обратила се група грађана, углавном студенти из Републике Српске, и њихови родитељи, за помоћ у организацији њиховог повратка из Руске Федерације у Српску.

Влада Републике Српске обезбиједила је посебан авио-превоз с обзиром на то да су привремено обустављени комерцијални летови из Руске Федерације.

Око 140 грађана Српске, БиХ и Србије допутоваће из Москве у Бањалуку, односно Београд, а око 80 грађана Руске Федерације вратиће се овим летом из БиХ и Србије за Москву, саопштено је из јабинета српског члана Предсједништва БиХ.