latinica  ћирилица
26/05/2020 |  09:17 ⇒ 09:19 | Аутор: СРНА

Еко топлане: Почео годишњи ремонт постројења и санација мреже

Предузеће Еко топлане из Бањалуке започело је након завршетка сезоне гријања редован ремонт производних постројења, санацију дијела дистрибутивне мреже и набавку енергента.
Еко топлане Бањалука (фото: facebook.com / EkoToplaneBanjaLuka) -
Еко топлане Бањалука (фото: facebook.com / EkoToplaneBanjaLuka)

Из овог предузећа је саопштено да је због ванредне ситуације изазване епидемијом вируса корона сезона гријања 2019/2020. године продужена до 25. априла, а производна постројења била у стању погонске спремности до 15. маја.

Због тога су овогодишњи ремонт и санација пролонгирани у односу на претходне године и умјесто 1. маја започели 15. маја.

- С циљем обезбјеђивања поузданости испоруке топлотне енергије корисницима Еко топлана до почетка наредне сезоне гријања биће поправљени дијелови вреловодних и топловодних траса према приоритетима одређеним на основу анализе тренутног стања на дистрибутивној мрежи. Поједине трасе биће саниране, док ће поједини дијелови мреже бити у потпуности замијењени - наведено је у саопштењу.

Планирана је санација и замјена дијелова вреловода и топловода на Булевару цара Душана, Булевару војводе Живојина Мишића и у улицама Саве Мркаља, Марије Бурсаћ, Браће Подгорника, Арсенија Чарнојевића, Солунској, Драгише Васића, Гундулићевој и Бранка Радичевића.

- Активности између двије сезоне гријања подразумијевају и грађевинску и машинску санацију вреловодних шахтова, као и ремонт топлотних подстаница. Када је ријеч о набавци енергента, Еко топлане у складу са унапријед утврђеним планом сопственим средствима набављају дрвни сортимент за нову сезону и до сада је обезбијеђено више од 25 одсто потребног енергента - навели су из Еко топлана.