latinica  ћирилица
26/05/2020 |  10:27 ⇒ 11:04 | Аутор: ТАНЈУГ

Поповић: Ђукановићев режим је оголио своје антисрпско лице

Министар у Влади Србије Ненад Поповић реаговао је на одлуку Црне Горе да грађанима Србије и Републике Српске не дозволи улазак у ту земљу.
Ненад Поповић (Фото: alo.rs) -
Ненад Поповић (Фото: alo.rs)

Поповић је оцијенио да та одлука још једном свједочи о, како каже, намјерама власти у Подгорици према српском народу и Српској православној цркви.

Поповић у саопштењу наводи да је црногорски режим пион у реализацији циљева страних спонзора да се, према његовој оцјени, на велики јубилеј стогодишњице обнове Српске патријаршије, уништи СПЦ у Црној Гори која је вијековима чувала трон пећких патријарха кроз најтежа времена националне историје.

Он сматра да је циљ црногорске власти да кроз прогон, пријетње и сваку могућу дискриминацију уништи политичку снагу Срба у тој држави и да на попису становништва сљедеће године српски народ сведе на, како каже, статистичку грешку.

Поповић, такође, оцјењује да је послије "антицивилизацијске и шовинистичке" одлуке црногорског режима дошао тренутак да и Србија почне да подвлачи црту на деценијско штеточинско дјеловање тог режима у Србији, као и да је сада прилика да се активно дјелује према међународној заједници, и да се до краја разобличи "посљедњи диктаторски режим у Европи".