latinica  ћирилица
26/05/2020 |  11:09 ⇒ 12:37 | Аутор: РТРС

Још седморо заражених, укупно 1.371; Опоравила се 791 особа

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и Служби за микробиологију Болнице Свети Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 213 лабораторијских узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код седам особа у Републици Српској, саопштено је из Института за јавно здравство Српске.
Медицински радници - Фото: Facebook
Медицински раднициФото: Facebook

Ради се о четири мушке и три женске особе, од којих су једна млађе, двије средње и четири особе старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, четири особе су из Бањалуке, двије из Котор Вароша и једна из Новог Града.

До сада је у Републици Српској потврђено 1.371 случај вируса корона, а преминулo је 107 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У посљедња 24 часа Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су три смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 791 особа, а на (SARS-CoV-2) тестирано је укупно 24.841 особа.

Укупан број хоспитализованих особа са потврђеним присуством или сумњом на присуство вируса корона у Републици Српској је 140, на Универзитетско клиничком центру Републике Српске 53, а у општим болницама 87 пацијената.

На Одјељењу COVID 19 УКЦ-а хоспитализовано је 24 пацијената са тежом клиничком сликом, док је у изолацији пет пацијента. 

Укупан број особа код којих је тест SARS-CoV-2 позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију у Републици Српској је 142.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 2.769 особа, а надзор је завршен код 32.179 особа.