latinica  ћирилица
26/05/2020 |  11:27 ⇒ 11:56 | Аутор: СРНА

Бањалука: За социјално збрињавање изграђено 48 станова у насељу Куљани

Укупно 48 станова у три новоизграђена објекта у бањалучком насељу Куљани у наредном периоду биће додијељено у закуп по моделу социјалног становања, саопштено је из Градске управе Бањалука.
Новоизграђени објекти, Куљани - Фото: СРНА
Новоизграђени објекти, КуљаниФото: СРНА

Претпоставка за додјелу овог првог блока станова за социјалне категорије је доношење одлуке о фонду стамбених јединица које ће бити додјељиване лицима која испуњавају услове у складу са Законом о социјалном становању.

Одлуку, којом ће бити регулисано и будуће одржавање новоизграђених станова, сутра ће разматрати одборници на ванредном засједању Скупштине града Бањалука.

Станови су саграђени у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања, а обавеза града Бањалука је да прије додјеле у закуп стамбених јединица мора донијети одлуку о фонду социјалног становања.

- По техничком пријему стамбеног објекта у Куљанима и добијања употребне дозволе, права својине биће уписано на град Бањалуку - истичу из бањалучког Одјељења за локални економски развој и стратешко планирање, које води ове активности у име града.

У оквиру програма социјалног становања у току су активности на добијању техничке документације за изградњу још 50 стамбених јединица у насељу Ада.