latinica  ћирилица
26/05/2020 |  11:39 ⇒ 11:41 | Аутор: Б92

ЕЛ каже нема поклона, а чиме је Зенит више задужио кошарку од Партизана

Божидар Маљковић, прослављени тренер, каже да би било џентлеменски да су Партизан и Виртус из Болоње добили позив Евролиге као најбољи клубови Еврокупа.

Евролига је у понедјељак донела одлуку о окончању сезоне која ће практично бити настављена 1. октобра.

- Очекивана одлука. Мислим да је добра, најзад се размишља о здрављу кошаркаша - рекао је Божа Маљковић у Јутарњем програму ТВ Прва.

Предсједник Олимпијског комитета Србије каже да овај регион заслужује два евролигаша.

- Независно од ове ситуације. Рођен сам у Југославији, овдје сам развијао своју каријеру, стицао сам пријатељства, пратио сам велике резултате људи прије мене и послије мене - каже Маљковић.

- Сада је то Звезда, јесам звездаш, али сматрам да је још један клуб, без обзира како се он зове, Партизан, Будућност, треба да буде ради респекта према овој територији која је дала хиљаде великих играча. Дан данас харају Дончић, Јокић, Богдановић, Бјелица... По мени је то неправда. Они у својој изјави кажу 'код нас нема поклона'. Добро, али имам питање. Чиме је то Зенит више задужио кошарку него Партизан - пита он.

Јасно је да велики спонзор стоји из Зенита.

- Али, имају Гаспром иза себе. Јаке људе. А то није поклон? Ако је већ до поклона, по мени је џентлменски било да се додају још два клуба. То су они који су најбољи у Еврокупу. На тај начин свом такмичењу дајеш на значају и два, у овом случају, Партизан и Болоња да уђу у лигу - каже Маљковић.