latinica  ћирилица
26/05/2020 |  11:40 ⇒ 11:57 | Аутор: СРНА

Источно Сарајево: Станови за борачку популацију

Девет породица борачке популације добиће на трајно кориштење станове који су власништву града Источно Сарајево уз могућност откупа, речено је данас након састанка руководства Борачке организације Републике Српске и градоначелника Источног Сарајева Ненада Вуковића.
Састанак руководства БОРС-а и Ненада Вуковића - Фото: СРНА
Састанак руководства БОРС-а и Ненада ВуковићаФото: СРНА

- Одлука о додјели станова биће донесена на наредној сједници Скупштине града. Ријеч је о стамбеним јединицама које су изграђене у сарадњи са ресорним министарством и општинама - рекао је Вуковић.

Он је навео да је данас разговарано и о изградњи спомен-обиљежја која су значајна и за локални ниво и за цијелу Републику Српску.

- Ове године је издвојен новац за идејна рјешења споменика "Капија Источног Сарајева", која ће симболизовати егзодус сарајевских Срба, али и спомен-обиљежје Републике Српске на Палама. То су велики пројекти и тек предстоји вријеме у којем треба урадити идејна рјешења, пројектну документацију, предрачун, а вјерујемо да неће изостати ни подршка цијеле Републике Српске - истакао је Вуковић.

Он је изразио наду да ће бити постигнут и консензус о позиционирању спомен-обиљежја жртвама НАТО бомбардовања.

Вуковић је навео да град годишње издваја 150.000 КМ за допунска права бораца.

Предсједник БОРС-а Миломир Савчић захвалио је граду Источно Сарајево за досадашњу подршку и бригу за борачку популацију.

- Ми смо подржали све пројекте које Скупштина града Источно Сарајево планира, поготово спомен-обиљежја. Њихова брига се огледа и у овој могућности да борачкој популацији буду додијељени станови уз могућност откупа - нагласио је Савчић.

Предсједник БОРС-а је рекао да ће данас у Источном Сарајеву бити одржана и сједница Предсједништва БОРС-а на којој ће, између осталог, бити разматран и Нацрт финансијског плана БОРС-а за 2020. годину, те план рада.