latinica  ћирилица
26/05/2020 |  12:31 ⇒ 12:35 | Аутор: СРНА

У завршној фази ново искључење са магистрале у Залужанима

Изградња новог излаза са магистралног пута у бањалучком насељу Залужани у завршној је фази, те се очекује да ће ових дана бити окончана изградња тог споја, саопштено је данас из Градске управе Бањалука.
Изградња новог излаза са магистралног пута, Залужани - Фото: СРНА
Изградња новог излаза са магистралног пута, ЗалужаниФото: СРНА

У току је постављање заштитне ограде уз нови спој Залужана и магистрале, након чега се очекује брзо пуштање у саобраћај.

Из Градске управе наводе да је ријеч о заједничком пројекту Града и "Путева Републике Српске", с циљем растерећења саобраћаја на старој градишкој цести, односно да сви који путују до Залужана користе првенствено магистралу.

- Постављен је завршни слој асфалта, као и сва потребна саобраћајна сигнализација, а данас се ради монтажа заштитне ограде како би саобраћајница могла бити пуштена у функцију - истакли су из предузећа Нискоградња, које је задужено за градњу овог споја.

Град Бањалука израдио је техничку документацију, а предузеће "Путеви Републике Српске" финансирало изградњу новог искључења за Залужане.

У Савјету мјесне заједнице Залужани истичу да од изградње новог споја са магистралом очекују повећање безбједности за све учеснике у саобраћају.

- Овај нови спој значиће много не само за нас мјештане Залужана, Куљана као и Трна, него и за све оне који требају неким послом доћи у наша насеља. Самим тим ће бити смањен број возила и гужве на главној цести - оцијенио је члан Савјета Радивоје Шушњар.

Градилиште су 23. априла обишли министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић и вршилац дужности директора "Путева Републике Српске" Ненад Нешић и том приликом је речено да би изградња искључне траке на магистралном путу у бањалучком насељу Залужани требало да буде завршена у првој половини маја, а да су радови вриједни 460.000 КМ.