latinica  ћирилица
26/05/2020 |  14:42 ⇒ 14:49 | Аутор: РТРС

Генерални конзулат Србије: Грађани да изађу на изборе и искористе своје право

Предсједник Републике Србије Александар Вучић потписао је у складу са Уставом одлуку о расписивању избора за народне посланике Народне скупштине Републике Србије који ће бити одржани 21. јуна 2020. године, саопштено је из Генералног конзулата Републике Србије у Бањалуци.
Генерални конзулат Републике Србије у Бањалуци (фото: banjaluka.mfa.gov.rs) -
Генерални конзулат Републике Србије у Бањалуци (фото: banjaluka.mfa.gov.rs)

Подсјећају да рок за пријаву гласача у иностранству истиче 30. маја 2020. године

С тим у вези бирачи који имају боравиште у Републици Српској, БиХ, могу преко Генералног конзулата Републике Србије у Бањалуци или у Конзуларној канцеларији ГК Бањалука са сједиштем у Требињу (или у Амбасади Републике Србије у Сарајеву и Генералном конзулату Републике Србије у Мостару, као и у Конзуларној канцеларији у Дрвару), најкасније до 30. маја 2020. године поднијети захтјев да се у јединствени бирачки списак упише податак да ће на предстојећим изборима за народне посланике Републике Србије гласати у неком од наведених дипломатско - конзуларних представништава.

Генерални конзулат Републике Србије у Бањалуци позива све пунољетне држављане Републике Србије, који имају пријављено пребивалиште у Србији да наведеног дана искористе своје право и изађу на изборе.