X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
26/05/2020 |  16:18 ⇒ 18:50 | Извор: СРНА

Основцима 164 мини-рачунара (ФОТО)

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, заједно са општином Лопаре, додијелило је основним школама на подручју те мајевичке општине 164 "распбери пај" мини-рачунара.
Основцима 164 мини-рачунара, Фото: Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Facebook -
Основцима 164 мини-рачунара, Фото: Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Facebook

Додјели рачунара у кабинету начелника општине Лопаре присуствовали су директори централних основних школа из Лопара, Прибоја и Кораја.

Савјетник министра за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Никола Драговић изјавио је да ће ови рачунари помоћи дјеци из три основне школе на подручју Лопара да начине прве кораке у предмету рачунарства.

- Велико ми је задовољство што сам данас овдје и да смо у склопу пројекта "1.000 за будућност" у прилици да реализујемо донацију коју смо заједно са општином Лопаре припремили, а то је укупно 164 мини-рачунара четврте генерације - рекао је новинарима Драговић.

Начелник општине Лопаре Радо Савић изразио је задовољство овом акцијом Министарства и тиме што су директори школа преузели ову вриједну донацију и ученици са подручја општине добили 164 рачунара и 35 рутера.

- Општина је одлучила да купи потребан број тастатура да би се то све комплетирало и надам се да ћемо имати повратну информацију из школских клупа, од ђака како је искориштена ова донација - рекао је Савић.

У овој акцији, која је у Републици Српској стартовала почетком овог мјесеца, биће подијељено укупно 1.000 мини-рачунара и 200 мини-рутера ученицима основних школа из 20 изразито неразвијених општина, а до сада су рачунари испоручени у 10 општина.