latinica  ћирилица
26/05/2020 |  21:08 | Аутор: СРНА

Црногорска влада није донијела коначну одлуку о отварању граница

 Амбасадор Црне Горе у Србији Тарзан Милошевић изјавио је да црногорска Влада још није донијела коначну одлуку о отварању граница и подсјетио да је премијер Душко Марковић рекао да глобална кретања указују на проширење круга држава према којима би Црна Гора могла отворити границу.

- Као што сте чули из изјаве премијера Душка Марковића, Национално координационо тијело треба да донесе одлуку која ће се примјењивати од 1. јуна, а у складу са препорукама Института за јавно здравље - рекао је Милошевић.

Он је за портал Мондо навео да је Марковић на основу става Института за јавно здравље саопштио да се очекује отварање граница са земљама које у овом тренутку испуњавају одређене епидемиолошке критеријуме, као и да је "јасно нагласио да ће се наредба односити и на друге земље које до њеног ступања на снагу буду испуниле те услове".

- Премијер је истакао да глобална кретања указују и на проширење круга држава према којима би Црна Гора могла да отвори границу - навео је Милошевић.

Он је рекао да чврсто вјерује да ће се врло брзо успоставити квалитетна комуникација између Црне Горе и Србије у погледу слободног кретања људи, пштујући све оно што су до сада, на квалитетан начин, предузеле и урадиле обје државе ради заштите здравља својих грађана.