latinica  ћирилица
27/05/2020 |  13:25 | Аутор: СРНА

Кошарац: СНСД показао снагу отварањем дисиплинског поступка

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац сматра да је СНСД још једном показао да је најјача и најорганизованија политичка партија, која је показала снагу тиме што је отворила дисциплински процес против њега због понашања у доба ванредног стања изазваног вирусом корона.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- СНСД је показао да, за разлику од других политичких партија чији су функционери и посланици чинили још теже прекршаје у Републици Српској, има снагу да на бази аргумената покрене питање одговорности - рекао је Кошарац у Српцу.

Он је навео да је присуство слављу у Сарајеву био неопрезан чин, због којег се још једном извинио грађанима.

- Моја одговорност јесте према грађанима у Републици Српској и Федерацији БиХ. Треба истаћи да сам у изборном процесу имао готово 40.000 гласова и да своју одговорност дијелим са грађанима који су му указали повјерење, јер сам на тај начин изабран у Представнички дом парламента БиХ, а одатле на позицију министра - објаснио је Кошарац.

Он је додао да је потпуно спреман да пред дисциплинском комисијом СНСД-а изнесе свој став о овом питању.

- Након тог догађаја сам отишао у самоизолацију 14 дана, сматрајући да је то здравствено културно и неопходно. Радује ме чињеница да нико није заражен из тог друштва и да нисмо преносили никакве вирусе, те да није било погоршања епидемиолошке ситуације - навео је Кошарац.

Према његовим ријечима, на темељу свих процедура које су покренули одређени опозициони посланици, доставио је своје изјашњење предсједавајућем Савјета министара.

- Легалиста сам и поштоваћу одлуку институција. Довољно сам о овоме све рекао и више нема потребе говорити о том питању. Имамо важних послова за све грађане Републике Српске и ФБиХ и ја ћу се примарно бавити тим послом - нагласио је Кошарац.