latinica  ћирилица
27/05/2020 |  13:27 | Аутор: СРНА

Спријечено кријумчарење 45 миграната

У оквиру акције "Трст", у којој су данас ухапшена по четири лица на подручју БиХ и Хрватске, спријечено је кријумчарење 45 миграната, саопштено је из Агенције за истраге и заштиту БиХ.
СИПА - Фото: РТРС
СИПАФото: РТРС

Ухапшена лица ће након криминалистичке обраде у просторијама Сипе, у законском року бити предата у даљу надлежност Тужилаштва БиХ.

Током акције претресено је пет локација у Великој Кладуши, Бихаћу и Цазину, приликом чега је откривено и привремено одузето девет мобилних телефона, један лаптоп и други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

Припадници Сипе данас су на подручју Унско-санског кантона реализовали оперативну акцију кодног назива "Трст" и том приликом ухапсили четири лица због постојања основа сумње да су починила кривична дјела кријумчарење људи и кријумчарење миграната.

Акција је истовремено спроведена и у Хрватској у сарадњи са Европолом и Полицијском националном канцеларијом МУП-а Хрватске и том приликом ухапшена су још четири лица.

У саопштењу је наведено да постоје основи сумње да су ухапшена лица кријумчарила илегалне мигранте из БиХ преко Хрватске у друге земље ЕУ.

Наведене активности спроведене су по наредбама Тужилаштва и Суда БиХ, у сарадњи са Обавјештајно-безбједносном агенцијом БиХ, Службом за послове са странцима и МУП-ом Унско-санског кантона.