latinica  ћирилица
27/05/2020 |  14:33 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Нисмо за помјерање избора

Права вриједност ДЕМОС-а показаће се на предтојећим локалним изборима, на којима, као странка, учествује први пут. Право је задовољство чути одлучност чланова странке да учествују на изборима, рекао је предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић, послије сједнице Регионалног одбора те странке у Требињу.
Недељко Чубриловић у Требињу - Фото: РТРС
Недељко Чубриловић у ТребињуФото: РТРС

Чубриловић је рекао да, ако буде помјерања избора, иако су заказани за 15. новембар, то ДЕМОС-у не одговара, јер избори треба да се одрже почетком октобра, како то закон дефинише.

- Ово је потпуно незаконита одлука да се избори одгоде за више од мјесец дана. Нема разлога за то, нису разлог за то ни финансијска средства, ни подршка овога или онога, јер Закон мора да се поштује. Још ако се Уставни суд огласи ненадлежним по питању одлука Централне изборне комисије, онда то значи да се та институција ставила изнад свих институција у БиХ, што није добра порука никоме у БиХ - рекао је Чубриловић.

Ипак, рекао је он, ДЕМОС се спрема за изборе, испоштоваће све своје задатке, одржати ентузијазам до локалних избора и показати вриједност.

Слободан Шараба, предсједник Регионалног одбора ДЕМОС-а за Изборну јединицу 9, рекао је да очекује у свакој од тринаест локалних заједница по једног одборника у локалним скупштинама.