latinica  ћирилица
27/05/2020 |  14:45 | Аутор: СРНА

Поџић: Нема рокова у вези са књижењем војне имовине

Министар одбране у Савјету министара Сифет Поџић изјавио је данас да су бањалучка касарна "Козара" и аеродром Маховљани перспективне војне локације и да још нису укњижени на БиХ, као и да нема рокова у вези са књижењем војне имовине.
Сифет Поџић (фото: parlament.ba) -
Сифет Поџић (фото: parlament.ba)

Он је новинарима у Бањалуци рекао да се још ради на томе, да су у току правне процедуре, јер постоје одређени технички, политички и други проблеми на неким локацијама.

Поџић је навео да је у Програму реформи који је послат у Брисел наведено да је књижење војне имовине једна од континуираних активности.

- У плану Министарства одбране и Оружаних снага БиХ наводи се да је ово континуирана активност, а до када ће трајати, то ћемо видјети - рекао је Поџић.

Говорећи о реализацији Програма реформи, Поџић је навео да се у протекла два мјесеца због пандемије вируса корона више радило на техничким, него на практичним стварима из овог програма.

- Имамо 63 активности, тим Министарства одбране активно ради ових дана и за седам дана моћи ћу прецизније рећи шта је све до сада урађено и како треба убрзати све те активности - навео је Поџић.

Према његовим ријечима, пуно ствари из овог програма везано је за НАТО у Бриселу и НАТО штаб у Сарајеву, који имају период замрзнутих активности до јесени.

Министар одбране БиХ Сифет Поџић и британски амбасадор у БиХ Метју Филд данас су у бањалучкој касарни "Козара" свечано отворили амбуланту која ће служити за потребе Оружаних снага и свих грађана БиХ.

Свечаности су присуствовали и замјеник министра одбране Мирко Околић и парламентарни војни повјереник Бошко Шиљеговић.