latinica  ћирилица
27/05/2020 |  15:31 ⇒ 15:56 | Аутор: СРНА

Шпирић-Мекдоналд: Интензивирати сарадњу са канцеларијом УН и УНДП

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић и координатор Канцеларије УН за БиХ Ингрид Мекдоналд сагласили су се да је у наредном периоду потребно интензивирати сарадњу институција БиХ са Канцеларијом УН и Развојним програмом УН.
Никола Шпирић - Мекдоналд - Фото: СРНА
Никола Шпирић - МекдоналдФото: СРНА

Шпирић је током данашњег састанка у Сарајеву истакао да БиХ учешћем у мировним мисијама УН доприноси одржавању мира у свијету.

Он је нагласио да БиХ подржава напоре УН на изналажењу одговора на изазове и проблеме са којима се савремени свијет сусреће, као што је одржавање међународног мира и безбједности, заштита и унапређење људских права, постизање одрживог развоја и имплементације "Агенде 2030", саопштено је из парламента БиХ.

Упозоравајући на то да се свијет у протеклој години суочавао са ескалацијом сукоба, мигрантском и избјегличком кризом, тероризмом и насилним екстремизмом, Шпирић је оцијенио да ће ова година, у којој се свијет суочио са пандемијом вируса корона, донијети још веће изазове, прије свега везане за одрживи раст и развој.