latinica  ћирилица
27/05/2020 |  16:41 ⇒ 16:48 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Спремни за прве изборе

Предсједник Демократског савеза Недељко Чубриловић рекао је данас у Требињу да је та странка спремна да по први пут учествује на изборима и да ће показати своју вриједност и снагу.
Требиње: ДЕМОС - Чубриловић - Фото: СРНА
Требиње: ДЕМОС - ЧубриловићФото: СРНА

Чубриловоћ је након сједнице Регионалног одбора Демоса за Херцеговину, у Изборној јединици девет, рекао да је та странка спремна за изборе, да су већ зацртали јасне циљеве и да очекују добар резултат на предстојећим локалним изборима.

Он је истакао да промјена термина одржавања избора Демосу не одговара, јер избори треба да се одрже почетком октобра, како то закон дефинише.

- Ово је потпуно незаконита одлука да се избори одгоде за више од мјесец дана. Нема разлога за то, нису разлог за то ни финансијска средства, ни подршка овога или онога, јер Закон мора да се поштује. Још ако се Уставни суд огласи ненадлежним по питању одлука Централне изборне комисије, онда то значи да се та институција ставила изнад свих институција у БиХ, што није добра порука никоме у БиХ - рекао је Чубриловић.

Предсједник Регионалног одбора Демоса из Изборне јединице девет Слободан Шараба рекао је да очекује у свакој од тринаест локалних заједница по једног одборника у локалним парламентима.