latinica  ћирилица
27/05/2020 |  21:27 ⇒ 22:12 | Аутор: РТРС

Отворена изложба фотографија "Све је стало у један тренутак"

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић отворио је вечерас изложбу фотографија "Све је стало у један тренутак", које су настале за вријеме епидемије вируса корона, те додијелио награде ауторима најбољих фотографија.
Изложба фотографија "Све је стало у један тренутак" - Фото: СРНА
Изложба фотографија "Све је стало у један тренутак"Фото: СРНА

У складу са гласовима публике и бодовањем жирија прва награда припала је Марији Богдановић за фотографију "Руке", друго мјесто освојила је фотографија "Сами", аутора Предрага Крстовића, док је награду за треће мјесто освојила фотографија "Градски сутон", аутора Тихомира Остојића.

Изложба фотографија у просторијама Културног центра Источно Ново Сарајево организована је поводом Спасовдана - крсне славе и Дан општине.

Богдановићева је новинарима рекла да њене фотографија симболизује раздвојеност људи за вријеме епидемије вируса корона, која је њој веома тешко пала јер није могла да види пријатеље и родбину.

Крстовић је појаснио да му је модел на фотографији била његова кћеркица јер сматра да је ситуација у којој се читав свијет нашао најтеже пала дјеци, те да је због тога одлучио да овјековчи један моменат, за који се нада да се никада више неће поновити.

Предсједник жирија фотограф Рајко Паштар рекао је да је на конкурс стигло око 90 фотографија 50 аутора, што је позитивно изненадило жири.

- Нас је све у жирију изненадила иновативност, квалитет и број фотографија. Наша омладина је направила једни дивну ствар, показали су креативност, тако да није било лако изабрати најбоље фотографије, али смо захваљујужћу сложности жирија ипак изабрали - нагласио је Паштар.

Он је похвалио идеју Културног центра Источно Ново Сарајево да распише овакав конкурс, те изразио наду да ће бити настављен и у наредним годинама.

Осим Паштара, у жирију су били академски сликар Милош Поповић, аматерски фотограф Дарко Ковачевић, етнолог Бранко Пјевић, редитељ Витомир Митрић и начелник за Привреду и друштвене дјелатности у општини Источно Ново Сарајево Игор Ђокановић.

Жири је похвалио све ауторе фотографија пристиглих на конкурс, а посебно је издвојио фотографије чији су аутори Игор Симовић, Стефан Јоловић, Александра Кулић, Тара Попић, Немања Краљ, Сања Шкрба, Никола Живанић и Владан Јефтовић.

Сви заинтересовани поставку ће моћи погледати до 10. јуна у просторијама Културног центра Источно Ново Сарајево.