X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
28/05/2020 |  07:56 ⇒ 11:12 | Извор: РТРС

Званичници Српске: Бањалука да настави пут развоја и просперитета

Званичници Републике Српске честитали су градоначелнику Игору Радојичићу и грађанима Бањалуке крсну славу, са жељом да Бањалука настави пут развоја и просперитета.
Бањалука (Фото: Игор Радојичић Facebook) -
Бањалука (Фото: Игор Радојичић Facebook)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, честитала је Радојичићу и грађанима Спасовдан, изразивши пуну подршку градоначелнику и пожељевши му успјех у даљем раду.

-  Чврсто вјерујем да ћете, као и до сада, све расположиве ресурсе и активности усмјерити на стварање што квалитетнијег и садржајнијег живота у највећем граду Републике Српске, те конкретним дјелима и пројектима потврдити статус града, препознатљивог и у регионалним оквирима - навела је Цвијановићева у честитки.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је грађанима Бањалуке и градоначелнику крсну славу града са жељом да је прославе у миру и срећи.

Он је увјерен да ће градска власт и управа остати посвећени изградњи Бањалуке као савременог и уређеног европског града, те примамљиве туристичке дестинације са богатим културно-историјским насљеђем и града у којем је задовољство живјети и радити.

Чубриловић је Радојичићу пожелио да настави да ради на даљем развоју града и градске инфраструктуре у интересу грађана.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић честитао је славу града, истакавши да је поносан на чињеницу да је руководство града, заједно са институцијама Српске и грађанима, преданим и одговорним радом успјело да одговори на изазове усљед појаве вируса корона.

Увјерен да ће руководство града и у будућности наставити да развија и модернизује Бањалуку, Вишковић је поручио да је Влада Републике Српске опредијељена да пружи подршку.

- Поштујући богату традицију и вриједности на којима почива овај празник, желим вам пуно успјеха у даљем раду - наводи се у честитки предсједника Владе Српске.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да је Бањалука данас постала модеран републички, административни, привредни, универзитетски, туристички и културни центар Републике Српске и да се сваки дан све више развија.

Честитајући крсну славу града - Спасовдан градоначелнику Игору Радојичићу, градској власти и свим становницима Бањалуке, Додик је истакао да захваљујући преданом раду ова локална заједница све више поприма епитете модерног европског града, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Додик је истакао да је градска власт заједно са својим суграђанима, а уз свесрдну помоћ републичких институција, успјела да савлада и епидемију вируса корона која је највише погодила Бањалуку.

- Вјерујем да ћете и након ове епидемије, која је оставила далекосежне посљедице, успјети да наставити да радите на развоју и модернизацији града, упркос свим потешкоћама, с циљем стварања још бољих услова за живот свих његових грађана, као и унапређења пословног амбијента и запошљавања - наводи се у честитки.

Он је пожелио да градоначелник Бањалуке, заједно са својим сарадницима, суграђанима и свим људима добре воље прослави крсну славу у радости и у складу са традицијом и обичајима српског народа.

- Имате моју пуну подршку у будућем раду и желим вам много успјеха у реализацији ваших идеја и планова који су на добробит свих грађана Бањалуке и Републике Српске - нагласио је Додик у честитки.