latinica  ћирилица
28/05/2020 |  09:16 ⇒ 12:28 | Аутор: СРНА

Додик: Док се не ријеши питање Срба, ситуација се неће стабилизовати

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да се Црна Гора неће стабилизовати све док на демократски начин не ријеши питање Срба у тој земљи - од права на језик, до свих осталих права која једном народу припадају.
Милорад Додик (фото: Синиша Пашалић / РАС Србија) -
Милорад Додик (фото: Синиша Пашалић / РАС Србија)

- Негирање српског идентитета у Црној Гори је негирање саме Црне Горе. Отимање храмова Српске православне цркве и хапшење црквених великодостојника сигурно није начин да се Црна Гора легитимише као демократска држава - нагласио је Додик.

Он је оцијенио да би власт у Црној Гори требало да престане да плаши своје грађане како неко има нешто против црногорске државности.

- Ту мислим на сијање страха од Србије. Свако добронамјеран може да види да је Србија више него коректна, ма како непотребне и штетне одлуке доноси Подгорица - рекао је Додик за Српскаинфо.

Српски члан Предсједништва БиХ нагласио је да се догађаји у Црној Гори будно прате у Републици Српској, посебно откако је усвојен спорни Закон о слободи вероисповјести, али не мисли да унутрашњи проблеми Црне Горе могу да утичу на питања у Српској и БиХ.