latinica  ћирилица
28/05/2020 |  10:51 ⇒ 12:53 | Аутор: РТРС

Бијељина: Ухапшено 16 чланова међународне криминалне групе (ФОТО)

У полицијској акцији "Кристал" у Бијељини ухапшено је 16 чланова међународне криминалне групе, међу којима је 14 држављана БиХ, држављанин Словеније и жена која је држављанин Србије, рекао је новинарима начелник бијељинске Полицијске управе Жарко Ћосић.
Бијељина: Хапшење - Фото: РТРС
Бијељина: ХапшењеФото: РТРС

Према сазнањима Срне, ухапшени су Милисав Томић и Александар Гајић, обојица из Бијељине, Павле Стевић и Срђан Мићић, обојица из Брчког, Жељко Симић и Саво Симић, обојица из Угљевика, Радан Дотлић, Синиша Перић, Радослав Симић, Данијел Перић, Златан Ћук, Владан Какућа и Жељко Вујић, сви из Бијељине, Ади Бајгорић из Словеније, Елвис Хоџић из Лукавца.

Претрес и хапшење је извршено у викенд кући, власништво Милисава Томића.

Како РТРС сазнаје, ухапшена је и Тијана Максимовић, познатија као Тијана Ајфон, рођена 16. јула 1992.године у Руми. Она је осумњичена за кривично дјело навођење на проституцију.

Како сазнајемо, за исто кривично дјело сумњиче се и Саша Петровић, рођена 17. јуна 1988. године у Чачку, Јована Денић, рођена 16. јануара 1993. године у Нишу и Софија Гачић, рођена 26. априла 1993. године у Новом Саду.

Фото: РТРС

Приликом претресања објекта, лица и возила која користе ова лица пронађено је и привремено одузето 14 пакетића са 46 грама кокаина и девет комада медицинских дрога, девет пиштоља различитог калибра и један гасни пиштољ, три панцира и више од 20.000 КМ у разним валутама.

Фото: РТРС

У току су консултације са надлежним тужилаштвом, а ухапшени се доводе у везу са кривичним дјелима неовлаштена производња и промет опојних дрога, омогућавање уживања опојних дрога, недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја и кривичног дјела навођење на проституцију.

Претресање је извршено с циљем спречавања кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога, оружја и проституције, а у викендици је затечено 35 криминогених лица, 26 мушкараца и девет жена.

Акцију су извели припадници Полицијске управе Бијељина, у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске, према наредби Основног суда у Бијељини и уз сагласност Окружног јавног тужилаштва у Бијељини.