latinica  ћирилица
28/05/2020 |  12:31 ⇒ 16:31 | Аутор: РТРС

Познат идентитет свих ухапшених у акцији "Кристал" (ФОТО)

Управа за организовани и тешки криминалитет и Полицијска управа Бијељина, у оквиру оперативне акције "Кристал", у мјесту Суво Поље извршили су претрес и хапшење 16 лица у викенд кући, власништво Милорада Деспотовића, речено је Срни у полицији.

Како РТРС сазнаје ухапшени су Милисав Томић из Бијељине, Александар Гајић из Бијељине, Павле Стевић из Брчког, Жеко Симић из Угљевика, Радан Дотлић из Бијељине, Саво Симић из Угљевика, Синиша Перић из Бијељине, Радослав Симић из Бијељине, Данијел Перић из Бијељине, Златан Ћук из Бијељине, Ади Бајгорић из Словеније, Владан Какућа из Бијељине, Срђан Мићић из Брчког, Елвис Хоџић из Лукавца, Жељко Вујић из Бијељине и Тијана Максимовић, познатија као Тијана Ајфон из Руме.

Фото: РТРС

Сва наведена лица се саслушавају у својству осумњичених и свједока, а осумњичени су за кривична дјела недозвољена производња и промет опојних дрога, недозвољена производња и промет оружја и проституција.

Фото: РТРС

Тужилаштву БиХ биће достављен извјештај против Златана Ћука, Милисава Томића, Тијане Максимовић, Жељка Вујића и Владана Какућа због постојања основа сумње да су починили кривична дјела - организирани криминал из Члана 249 у вези са кривичним дјелом међународно врбовање ради проституције из Члана 187 КЗ БиХ.

Фото: РТРС

Очекује се спровођење у просторије Тужилаштва БиХ. Поред наведених кривичних дјела, постоје основи сумње да су наведена лица починила и два кривична дјела из надлежности КЗ Републике Српске, и то неовлаштена производња и промет опојних дрога из Члана 207 и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја из Члана 361.

Фото: РТРС

Приликом претреса викенд куће, лица и возила до сада је пронађено десет пиштоља, 14 пакетића кокаина, девет таблета медицинске дроге, три панцира, више мобилних телефона и лап топова, те новац у износу од око 20.000 КМ у разним валутама - еври, франци, шведске круне, долари.

Бијељина: Викендица у којој су извршена хапшења (Фото: РТРС)

Фото: РТРС

Такође у службене просторије доведена су Сашо Белић из Словеније, Рикардо Мердаусл из Словеније, Славиша Дробић из Словеније, Славко Винчић из Словеније, Саша Петровић из Чачка, Софија Гачић из Београда, Марија Крстић из Београда, Јована Денић из Младеновца, Дејан Какућа из Бијељине, Марко Еркић из Бијељине, Дамир Хамзић из Бијељине и Алекса Деспотовић из Бијељине.

Фото: РТРС

Претрес под надзором Окружног јавног тужилаштва Бијељина и даље траје.