latinica  ћирилица
28/05/2020 |  13:00 ⇒ 13:01 | Аутор: СРНА

Одбачен Приједлог закона о допуни Закона о ПДВ-у

Делегати Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, након расправе по хитном поступк, нису данас на сједници у Сарајеву прихватили Приједлог закона о допуни Закона о порезу на додату вриједност.
Сарајево - Фото: РТРС
СарајевоФото: РТРС

Против приједлога су били делегати СНСД-а и ХДЗ-а, за су били делегати из реда бошњачког народа, док је делегат Младен Босић из СДС-а био уздржан.

На осмој сједници, Представнички дом усвојио је по хитном поступку Приједлог закона о допуни Закона о порезу на додату вриједност, чији је предлагач посланик Денис Звиздић /СДА/.

Према том приједлогу, Савјет министара може, с циљем ублажавања ефеката економске кризе и других поремећаја у економији БиХ, донијети привремену одлуку о помјерању рока за подношење пријаве за плаћање ПДВ-а до посљедњег радног дана у мјесецу, на период који не може бити дужи од 90 дана.

У случају потребе, Савјет министара може продужити овај рок на додатних 90 дана.

Обраћајући се делегатима након расправе, Звиздић је рекао да није имао популистичке намјере приликом креирања овог приједлога и да му је стварна намјера била помоћ и подршка реалном сектору у БиХ на плану санирања посљедица епидемије вируса корона, при чему то не би утицало на ликвидност буџета институција БиХ.