latinica  ћирилица
28/05/2020 |  13:51 ⇒ 13:57 | Аутор: СРНА

Источни Стари Град: Продаја земљишта без сагласности Правобранилаштва Српске

Скупштинска већина предвођена СДС-ом и ПДП-ом у Источном Старом Граду дала је данас сагласност на продају неизграђеног грађевинског земљишта у овој општини, на локалитету "Брус", без претходне сагласности Правобранилаштва Републике Српске.
Источни Стари Град - Фото: РТРС
Источни Стари ГрадФото: РТРС

Против ове одлуке било је пет одборника СНСД-а.

У име општине Источни Стари Град уговор ће закључити начелник ове локалне заједнице
Бојо Гашановић, као продавац, са купцем Сенадом Спахићем из Сарајева, који се јавља као вишеструки препродавац имовине на подручју Требевића.

Шеф клуба одборника СНСД-а у Скупштини Источни Стари Град Дубравка Драгаш рекла је Срни да нису сагласни са одлуком Скупштине, те да ће уговор бити закључен без претходне сагласности Правобранилаштва Републике Српске, што је законска обавеза.

- У одредбама Закона о Правобранилаштву Српске пише да је заступани субјекат обавезан да затражи мишљење од Правобранилаштва на нацрте уговора о концесијама, уговора о јавно-приватним партнерима и уговора који регулишу имовинскоправна питања - навела је Драгашева.

Према њеним ријечима, ако је Правобранилаштво Српске мишљења да је закључени уговор о продаји земљишта ништаван, поднијеће тужбу за утврђивање ништавности, а у случају да је уговор рушљив поднијеће тужбу за поништење.