latinica  ћирилица
28/05/2020 |  14:28 | Аутор: СРНА

Ухапшен вишеструки починилац кривичних дјела

Федерална управа полиције ухаспила је лице из Зенице чији су иницијали Е.С, од раније познато као вишеструки повратник у вршењу тешких кривичних дјела општег криминалитета и оружаних сукоба на подручју тог града, те организованог међународног криминала у вези са трговином људима.
Полиција ФБиХ - Фото: РТРС
Полиција ФБиХФото: РТРС

У оквиру ове активности, а по наредби Општинског суда у Зеници, извршени су претреси на три локације и на једној је затечено седам дјевојчица узраста од новорођенчета до 14 година, без родитељског и другог старања и надзора, саопштено је из ФУП-а.

У цијели случај укључио се и Центар за социјални рад у Зеници, чији службеници су били присутни током претреса и настављају активности из своје надлежности.

Приликом данашњих активности и претреса идентификоване су жртве наведених кривичних дјела, те су пронађени и одузети предмети који ће бити кориштени као доказ у кривичном поступку.

Осумњичено лице Е.С. је у претходном периоду мобилним телефоном снимало тортуру над малољетницима и објављивало путем друшвених мрежа, усљед чега је дошло до узнемирења јавности.

Над ухапшеним лицем врши се криминалистичка обрада у службеним просторијама ФУП-а у Зеници, те ће у законском року, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, бити предат надлежном тужилаштву.

Претреси су вршени уз асистенцију Специјалне полицијске јединице ФУП-а и полицијских службеника Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона.