latinica  ћирилица
28/05/2020 |  15:43 | Аутор: СРНА

Дачић-Димитров о даљем ублажавању рестриктивних мјера

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић разговарао је телефоном са министром иностраних послова Сјеверне Македоније Николом Димитровим о даљем ублажавању рестриктивних мјера у ове двије земље због боље епидемиолошке ситуације.
Ивица Дачић (Фото: Драган Кујунџић) - Фото: ТАНЈУГ
Ивица Дачић (Фото: Драган Кујунџић)Фото: ТАНЈУГ

Обострано је оцијењено да је епидемија под контролом и да због тога долази до постепене релаксације, односно укидања већег броја мјера које су биле на снази од марта, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Двојица министара су са задовољством констатовала да су билатерални односи добри и да су стављањем епидемије вируса под контролу, створени услови за наставак интензивне сарадње и продубљивање односа двије пријатељске државе.

У том смислу, Дачић је позвао Димитрова да у предстојећем периоду посјети Србију, што је он са задовољством прихватио, наводи се у саопштењу.

Министри су размијенили искустава о мјерама које су преузимане у борби против ковида-19, информације о актуелној епидемиолошкој ситуацији у Србији и Сјеверној Македонији, као и плановима за даље ублажавање рестриктивних мјера које су уведене претходних мјесеци.

Дачић је информисао колегу из Сјеверне Македоније да више није потребна посебна сагласност за улазак страних држављана у Србију, те да је прелазак границе Србије враћен у уобичајен режим.