latinica  ћирилица
28/05/2020 |  17:21 ⇒ 17:23 | Аутор: СРНА

У јулу и августу биће одржана четири фестивала у Српској

Организатори четири највећа фестивала у Републици Српској - "Нектар ОК феста", "Мото феста Бањалука 2020", "Вивија ран енд мор викенд" фестивала и "Фреш вејва" одлучни су да наставе започете организационе и техничке припреме како би овог љета реализовали најављене догађаје, речено је на конференцији за новинаре.
Прес конференција организатора четири највећа фестивала у Републици Српској - Фото: СРНА
Прес конференција организатора четири највећа фестивала у Републици СрпскојФото: СРНА

Организатори ових фестивала су нагласили да су се удружили у асоцијацију с циљем да заједничким мјерама превазиђу новонасталу кризу изазвану панедмијом вируса корона.

Директор "Нектар ОК феста" Дубравко Сувара рекао је да ће овај фестивал бити одржан у августу, додавши да "лајнап" једног од највећих фестивала у региону са локацијом на Тјентишту остаје непромијењен.

Он је додао да су регионални извођачи потврдили долазак, док се са извођачима из свијета још преговара.

Сувара је рекао да организатори имају намјеру да организују још квалитетније фестивале, те да неће бити занемарено ни здравље како посјетилаца тако и учесника.

Он је нагласио да сајмови, конференције, фестивали у развијеним западноевропским земљама учествују са 15 одсто бруто друштвеног производа, истичући да је одржавање фестивала у Српској допринос развоју туризма.

Сувара је навео да су чланови асоцијације половином априла имали прву комуникацију са ресорним министарством, те да су прије два дана разговарали и са представницима Института за јавно здравство Републике Српске од којих су добили мишљење да епидемиолошки у овом тренутку ови догађаји нису угрожени, а самим тим ни потенцијални учесници.

Он очекује да ће организатори ових догађаја имати подршку - како локалних заједница, тако и Владе Републике Српске и других субјеката.

Директор трећег "Вивија ран енд мор викенд" фестивала Горан Ћорић рекао је да ће овај фестивал бити одржан од 3. до 5. јула, те да је његов концепт остао непромијењен, а једина новост је што ће се трке одржавати у ноћном термину.

- Надамо се да ће наредне недјеље бити позитивне за све нас и да ћемо заједнички дочекати стабилизацију ситуације у земљи, а самим тим и уживати у спортско-музичким догађајима који нас очекују у јулу и августу у Српској - навео је Ћорић.

Директор "Фреш вејв" фестивала Страхиња Граховац рекао је да постоји одлучност да се, без обзира на евентуалне тешкоће приликом припрема и саме реализације, одржи континуитет, те да се од 6. до 8. августа релизује девето издање овог фестивала.

Према његовим ријечима, тврђава "Кастел" ће и ове године на више фестивалских бина угостити нека од највећих и најпознатијих имена свјетске и регионалне музичке сцене.

Према ријечима директора "Мото феста" Синише Праштала, овај фестивал ће бити одржан 21. и 22. августа.

- Као и сваке године, Мото клуб "Стршљен" ће се потрудити да фестивал буде обогаћен бројним садржајима и квалитетним програмом у којем ће уживати велики број бајкера из цијелог свијета - навео је Праштало.

Праштало је захвалио бањалучкој Градској управи што је препознала важност оваквих догађаја за Бањалуку и Републику Српску.