latinica  ћирилица
28/05/2020 |  19:49 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Бијељина: Ухапшено 16 чланова организоване међународне криминалне групе (ФОТО/ВИДЕО)

У Сувом Пољу код Бијељине, ухапшено је 16 чланова организоване међународне криминалне групе, осумњичене за неовлаштену производњу и промет дрога и оружја, те навођење на проституцију. Због ових кривичних дјела, петоро осумњичених биће предати Тужилаштву БиХ.

Журка у овој изнајмљеној викендици у Сувом Пољу, којој је присуствовало 35 лица, од чега 26 мушкараца и девет жена, прекинута је синоћ хапшењем 16 лица - 14 држављана БиХ, једног држављанина Словеније и једне држављанке Србије.

Незванично ријеч је о српској старлети Тијани Ајфон која је наводно и организовала ово окупљање.

Бијељина: Хапшење (Фото: РТРС)

Међу ухапшеним држављанима БиХ деветорица су из Бијељине, по двојица из Брчког и Угљевика, један из Лукавца.

Бијељина: Акција полиције (Фото: РТРС)

У претресу викендице, коју је изнајмио један од ухапшених - Бијељинац Милисав Томић, припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске и Полицијске управе Бијељина пронашли су оружје, дрогу, новчанице у разним валутама; еврима, францима, шведским крунама и доларима.

- Пронађено је и привремено одузето 14 пакетића кокаина укупне масе око 46 грама, девет комада медицинских дрога, девет пиштоља различитог калибра, те један гасни пиштољ, три панцира, и преко 20.000 КМ у разним валутама. Ради се о криминалној групи која је већ дуже вријеме у жижи интересовања на регионалном ниову - рекао је Жарко Ћосић, начелник ПУ Бијељина.

Бијељина: Акција полиције (Фото: РТРС)

Мјештани Сувог Поља нису жељели пред камеру због, како кажу, властите безбједности.

Истрага ће показати на који начин су неки од ухапшених прешли границу, међу њима и Тијана Максимовић из Руме.

Бијељина: Акција полиције (Фото: РТРС)

У наредна 24 часа знаће се да ли ће Максимовићева и још четворо ухапшених - Златан Ћук, Милисав Томић, Жељко Вујичић и Владан Какуће, који су предати Тужилаштву БиХ, бити задржани у притвору или пуштени на слободу.

Полиција је у својству свједока узела изјаве од неколико лица из Словеније, Србије и Бијељине који су били на овој забави.

Повезане вијести:

У Бијељини хапшења, пронађена дрога и оружје