latinica  ћирилица
28/05/2020 |  21:18 | Аутор: ТАНЈУГ

Активисти извиждали градоначелника Загреба

Активисти три удружења извиждали су данас градоначелника Загреба Милана Бандића док он на конференцији за новинаре најављивао концерт за Дан града, 31. маја.
Активисти извиждали Милана Бандића - Фото: Screenshot
Активисти извиждали Милана БандићаФото: Screenshot

Активисти Зелене акције, Права на град и удижења Сигет држали су транспарент дуг 20 метара на којем је писало "Отпор Бандићу - Слобода Загребу".

Та удружења су у саопштењу навела да је управо Дан града Загреба прилика да се укаже на неиспуњена Бандићева обећања и на "штету коју становници Загреба, трпе због двије деценије његове политике".

Тај дан су назвали "даном опљачканог, девастираног и пониженог града Загреба" и оцијенили да је, с обзиром на локалне изборе у мају идуће године, ово посљедњи Дан града Загреба с Миланом Бандићем на функцији градоначелника, преноси Хина.

- Врхунац бизарности у тренутку када град трпи посљедице двије кризе, због земљотреса и коронавируса јесте Бандићево обећање изградње једне станице подземне жељезнице - стоји у саопштењу.

Додаје се да је земљотрес проказао сву немоћ градских институција које су оштећеним грађанима пружиле само минималну помоћ.