latinica  ћирилица
28/05/2020 |  21:40 ⇒ 21:48 | Аутор: СРНА

Ухапшена нарко-група; хероин и кокаин шверцовали из Албаније и БиХ

Хрватска Канцеларија за сузбијање корупције и организованог криминала /УСКОК/ донијела је данас рјешење о спровођењу истраге против шесторице хрватских држављана који су осумњичени да су од фебруара до маја из Албаније и БиХ набавили пет килограма хероина и кокаина ради даље препродаје.
У Сплиту ухапшена нарко-група (Фото: МУП Хрватске) -
У Сплиту ухапшена нарко-група (Фото: МУП Хрватске)

Осумњичени су ухапшени на сплитском подручју.

У акцији у којој су учествовали УСКОК, Пнускок и Служба за сузбијање корупције и организованог криминалитета сплитске полиције ухапсили су мушкарце доби 36, 43, 44, 45, 51 и 57 година.

Претрагом њихових домова и возила, на основу сплитског Жупанијског суда, пронађено је 1,6 килограма кокаина, 2,1 килограм хероина, 10 килограма смјесе за повећање дроге, преша за прешање дроге, вага, више мобилних телефона, посебно направљених мобилних и СИМ картица.

Током криминалистичког истраживања утврђено је да је шесторка од 17. фебруара до 27. маја набавила по пет килограма кокаина и пет килограма хероина. Ускок је прецизирао да су дрогу намијењену даљој препродаји набављали од непознатих особа из Албаније и БиХ, преноси Хина.

Вриједност заплијењеног кокаина на илегалном тржишту у Хрватској износи најмање два милиона куна, а кокаина најмање 3,7 милиона куна.

Ухапшене особе ће током четвртка бити доведене притворском надзорнику ПУ сплитско-далматинске, док ће одговарајућа казнена пријава бити поднесена Уреду за сузбијање корупције и организираног криминалитета.