latinica  ћирилица
28/05/2020 |  22:28 | Аутор: СРНА

Замјеник градоначелника Приједора разријешен свих страначких функција

Приједорски СНСД разријешио је вечерас свих партијских функција Александра Миљуша, замјеника градоначелника Приједора, изјавио је предсједник Градског одбора СНСД Приједор Саша Бурсаћ.
Предсједник Градског одбора СНСД-а Приједор Саша Бурсаћ - Фото: СРНА
Предсједник Градског одбора СНСД-а Приједор Саша БурсаћФото: СРНА

- Разлог је неиспуњавање партијских обавеза. Није испунио неке захтјеве које је добио испред партије и то је веома једноставан и нама довољан разлог - рекао је Бурсаћ на конференцији за новинаре у Приједору.

Он је нагласио да је Градски одбор цјеловит и да иде у велику и сигурну побједу у граду Приједору са својим кандидатом за градоначелника и заједно са својим коалициони партнерима са којима ће ускоро почети потписивање коалиционих споразума.

- Разријешили смо партијских функција и још неке људе и у наредном периоду размотрићемо евентуално још неке мјере које ће донијети Предсједништво и чим се могне скупити више од 50 људи, с обзиром на то да наш Градски одбор броји 150 људи ове одлуке ћемо потврдити односно донијети и на Градском одбору - навео је Бурсаћ.

Он је истакао да СНСД има више од 5.000 чланова у Приједору и да сваки дан прилазе људи који су препознатљиви у граду, да од Скупштине града Приједора очекује да доноси најбоље одлуке за град Приједор ко год да има скупштинску већину и да је приједорски СНСД изненађен одлуком потпредсједника Скупштине града Приједора Горана Драгојевића да напусти одборнички клуб ове партије.

- То нас је све затекло. Нажалост, тај је човјек био нама и пријатељ и партијски колега. Нисмо се надали томе. Мислим да је он погријешио, али то је његова одлука. Ми смо одлуку прихватили - додао је Бурсаћ.

Потпредсједник Градског одбора СНСД Приједор Дражен Врховац изјавио је да су постали смијешни написи у неким медијима уназад годину-двије дана, углавном, како је рекао, на порталу БН Телевизије.

- Ми одавно знамо да је циљ наших политичких противника да унесу раздор и немир у руководство СНСД-а то јест Градског одбора Приједор. Нажалост по њих, никада неће успјети. Нису успијевали ни до сада. Наш план је да исправимо све оне грешке које је ДНС правио годинама и због којих је Приједор са другог мјеста дошао на шесто или седмо мјесто, у зависности од параметара који се мјере - рекао је Врховац.

У Приједору су вечерас одржане сједнице Извршног комитета и Предсједништва Градског одбора СНСД Приједор, након чега је услиједила конференција за штампу.